Vele werken van Janssen Lastechnieken kan men plaatsen onder de speciale produkten. Seriematig werk komt bij ons niet veel voor, echter kunnen we het qua capaciteit zeker aan!

Laswerk

Onze wortels liggen in het laswerk. We voegden daar plaat- en constructiewerk aan toe en inmiddels vormt lassen vaak een onderdeel van het project. Maar dat neemt niet weg dat het zuivere laswerk nog steeds een belangrijk deel van ons werk is. Met onze 15 lassers en 2 lascoördinatoren hebben we een grote lascapaciteit in huis.

 

Wij lassen staal, rvs en aluminium en houden daarbij de lasprocessen gescheiden. Met onze ervaring en lasapparatuur kunnen we elke gewenste las uitvoeren; we beschikken over lasapparatuur voor MIG/MAG, pulsmig, TIG en elektrode lassen. Elk type materiaal en elk eindproduct kent zijn eigen ideale lasproces. Ook uw wensen met betrekking tot de sterkte en afwerking van de las spelen hierbij een belangrijk rol.

 

Ons laswerk valt grofweg uiteen in 4 disciplines:

 

Leidingwerk

Hierbij lassen we aan transportleidingen voor luchttoevoer en koelwater (machines). Meestal leveren we ook de onderdelen om de leidingen te verbinden, waarna we de leidingen op locatie lassen.

Regulier laswerk

Dit is het laswerk dat we doen in combinatie met plaatwerk en/of constructiewerk. Klik door naar projecten voor voorbeelden.

Gecertificeerd laswerk

Constructies die statisch en dynamisch belast worden, moeten aan strenge eisen voldoen. Zo ook het laswerk van een dergelijke constructie. Janssen Lastechnieken is NEN 1090 gecertificeerd tot en met uitvoeringsklasse 3. Dit houdt in dat wij laswerk mogen verrichten aan constructies voor scholen, ziekenhuizen, bruggen, etc. In 2014 en 2015 realiseerden we laswerk in executieklasse 3 en tevens volgens de eisen van Executieklasse 4 met aanvullende ROK-eisen van de klant voor renovatiewerkzaamheden aan diverse bruggen.

Field service

Dit is laswerk bij u op locatie. Bijvoorbeeld voor een reparatie aan een machine of omdat u tijdelijk extra lascapaciteit nodig hebt. Bij field service leest u daar meer over.